Воскресенье, 19.05.2024, 05:39
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Територіальний відділ освіти Комунарського району ДОН ЗМР

Головне меню
Форма входу
Пошук
Календар
«  Июнь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2009 » Июнь » 30 » «Інтершкола» - шлях до успіху!
«Інтершкола» - шлях до успіху!
11:05
Сьогодні ми живемо в умовах стрімкого розвитку інформаційних технологій, і неможливо уявити собі підготовку підростаючого покоління без оволодіння навичками користування ними, без формування інформаційної культури школярів.
Якщо ваша дитина вміє грати у комп'ютерні ігри, це ще не означає, що вона обізнана на інформаційно-комунікаційних технологіях. Адже усі ці стрілялки-наздоганялки – лише іграшки. А ось справжні знання та навички можна отримати в гуртках інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) «Інтершкола», які діють у загальноосвітніх школах багатьох регіонів України.
Але Всеукраїнський проект «Інтершкола» націлений не лише на підвищення рівня інформаційної культури школярів, а й на розвиток їх духовних потреб та творчих здібностей. В цьому році вже вдруге було організовано Всеукраїнський конкурс-захист творчих робіт учнів ІКТ «Інтершкола» - «Моя перша книжка-2009». Ініціатор та організатор конкурсу - Благодійна організація «Інвестиційний фонд «Інтершкола» за сприяння Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, за підтримки Інституту інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти і науки України та офіційного партнера Всеукраїнської мережі магазинів «Стіл та Стілець».
Мета конкурсу – сприяти формуванню в учнівської молоді сучасного світогляду,  навичок самоосвіти і самостійного наукового пізнання, розвитку творчих здібностей та досвіду самореалізації особистості.
Навесні проходили шкільні, міські, районні та обласні етапи конкурсу за двома категоріями – «Моя перша книжка» та «Моя перша електронна презентація».
Прийняти участь у фіналі, який відбувся 8-10 червня в місті Коблево Миколаївської області, в пансіонаті «Миколаїв», розташованому на березі Чорного моря, мали змогу 106 учасників, серед яких переможці обласних змагань з дев'яти областей України, почесні гості та члени журі. В конкурсі взяли участь команди з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Луганської, Херсонської, Чернівецької та Житомирської областей.
Конкурсанти презентували свої роботи за відповідною категорією і продемонстрували не тільки знання та навички, які вони здобули під час роботи в гуртках «Інтершкола», а й власні погляди та розмаїтість інтересів. А отримали нові враження, досвід спілкування і, звісна річ, нагороди: переможців конкурсу «Моя перша книжка-2009» чекали домашні кінотеатри, портативні DVD-плеєри, цифрові фотоапарати та комп'ютерні стільці.
А спеціальний приз від європейського партнера БОІФ «Інтершкола» - Вищої школи бізнесу, Льюіський Національний Університет (м. Новий Сонч, Польща) - «За високий професіоналізм у використанні інформаційних технологій при реалізації творчого проекту» отримала учениця Любомирівської загальноосвітньої школи Верхньодніпровського району Дніпропетровської області Алла Повх за презентацію «Костюм - частка народної душі». Саме ця дівчина поїде до Польщі, де буде безкоштовно навчатися у престижному європейському  вищому навчальному закладі – Вищій школі бізнесу, Льюіський Національний Університет.
Цьогорічний конкурс позаду. Але 1 вересня школярі, як завжди, сядуть за парти. Вони прийдуть, щоб отримати сучасну освіту, яка вже просто неможлива без комп'ютерних технологій. І кожна школа має змогу приєднатися до єдиного освітнього інформаційного простору, створивши гурток ІКТ «Інтершкола».

БОІФ «Інтершкола»
тел/факс: 8 (0562) 312877

Переглядів: 705 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar